
Question 4 - Answer 
 
The bowl is not a toucher in the current end and should be removed from the ditch.  Should a player fail to remove a 
toucher mark from a bowl before playing it and should the bowl not become a toucher in the end in play, the mark 
shall be removed by an opposing player or marker immediately the bowl comes to rest. 
Law 15.5 
A bowl is dead if, not being a toucher, it comes to rest in the ditch. 
Law 17.1.1 
 


